Vieno kąsnio užkandžiai – šaukšteliai
Jums reikės
200 g sūrios tešlos šaukštelių
7 kaimiški kiaušiniai
6 snieginių krabų lazdelės
3 valgomieji šaukštai kokybiško majonezo
1-2 svogūnai
Gaminimas
Kietai išvirkite kiaušinius. Išvirusius užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite ant nedidelės kaitros, kol karamelizuosis.
Į maisto smulkintuvą sudėkite per pusę perpjautus kiaušinius, snieginių krabų lazdeles ir 4-5 šaukštus keptų svogūnų. Sudėkite tris kaupinus šaukštus majonezo. Įjunkite ir trinkite tol kol pasidarys vientisa masė.
Paruoštą užtepėlę sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve. Ją galite pasiruošti dieną prieš šventę.
Šventės dieną, kelios valandos prieš šventę, užtepėlę sudėkite į konditerinį maišelį su antgaliu ir išspauskite į šaukštelius gražias gėlytes. Skanaus!
Jums reikės
Mocarelos sūris mažais rutuliukais;
Kiaušinis;
Draska, malti pipirai, džiovinti česnakai;
Šlakelis vandens;
Miltai;
Džiūvėsėliai;
Gaminimas
Kiaušinį mušame į dubenėlį, beriame druskos, maltų pipirų, džiovinto česnako, pilame šlakelį vandens ir išplakame.
Pasiruošiame tris dubenėlius: plaktas kiaušinis, miltai ir džiūvėsėliai.
Mocarekos rutuliukus, apvoliojame miltuose, dedame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Tada vėl dedame į kiaušinio plakinį ir vėl apvoliojame džiūvėsėliuose (t.y. paniruojame du kartus). Taip paruoštus mocarelos rutuliukus dedame į lėkštę. Visa tai patogu atlikti naudojantis japonų valgymo lazdelėmis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad sūrio rutuliukai plaukiotų. Mocarekos rutuliukus kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus (apie 2 minutes). Skanaus!
Jums reikės
Prancūziškas batonas arba šviesi forminė duona;
Saliami dešra;
Sviestas arba tepamas sūrelis;
Šviežios petražolės;
Konservuotos alyvuogės be kauliukų.
Gaminimas
Prancūzišką batoną pjaustome riekelėmis, aptepame sviestu arba sūreliu ir uždedame petražolės lapelį.
Saliami dešrą pjaustome juostelėmis, susukame į ragelį, į vidų dedame alyvuogę. Ragelį dedame ant batono riekelės ir persmeigiame specialiu smeigtuku.
Karšti tortilijų ir sūrio kąsneliai
Jums reikės
5 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
200 gramų varškės užtepėlės (arba kreminio sūrio, mes naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su žalumynais)
2 saujos kietojo sūrio (ar kitokio mėgiamo, mes naudojome Vilvi Grand reserve)
1.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 3-4 išspaustų skiltelių česnako)
1.5 šaukštelio sezamo sėklų (nebūtina)
1 šaukštelis svogūnų mitelių (nebūtina)
Kepimui:
2 šaukštai sviesto
Gaminimas
Varškės užtepėlę sumaišyti su česnako milteliais, svogūnų milteliais ir sezamų sėklomis (jei naudojate). Šią masę tolygiai paskirstyti ant tortilijų. Ant viršaus užbarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio.
Tortilijas labai standžiai susukti, galiukus nupjauti. Kiekvieną tortiliją supjaustyti į 5-6 gabalėlius.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Sudėti tortilijų kąsnelius ir kepti 1–2 minutes iš vienos pusės (arba iki gražiai paruduos). Tada apversti ir apkepti iš kitos pusės.
Kąsnelius skaniausia patiekti šiltus, bet gardūs jie ir atvėsę.
Patarimai:
Varškės užtepėlę šiems kąsneliams naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kaitinant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį ar kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiamas skonis ir tekstūra mums patinka dar labiau.
Prancūziškas batonas su česnaku ir sūriu
Jums reikės
Prancūziškas batonas1 vnt
Sūris150 g
Sviestas70 g
Česnakas1 skiltelė (-ės)
Petražolės10 g
Druska1 žiupsnelis
Gaminimas
Smulkiai supjaustome petražoles ir česnaką.
Į dubenį įdedame sviesto, smulkintų petražolių, česnako, žiupsnelį druskos ir viską išmaišome.
Sutarkuojame sūrį.
Batoną supjaustome griežinėliais, užtepame sviesto su žolelėmis, ant viršaus užberiame tarkuoto sūrio ir dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 5-7 min.
Skanaus!